جوانان کمونیست

سئوال هفته: چرا با اقدام گلشیفته فراهانی مخالفند؟

فرستادن به ایمیل چاپ
Share

mina

چرا با اقدام گلشیفته فراهانی مخالفند؟

جوانان کمونیست: با تغییرات یکسال گذشته و شروع انقلابات خاورمیانه و متعاقب آن شروع جنبش اعتراضی 99 درصدی ها در امریکا و اروپا، در ادامه ما شاهد برهنه شدن علیا ماجده در مصر و تکرار آن یعنی نیمه برهنه شدن گلشیفته فراهانی بودیم. بجز حمایت و استقبال اکثریت مردم بخصوص جوانان و زنان از این حرکات، شاهد مخالفتهایی هم بودیم که این مخالفتها از طرف گرایش راست و بخشا چپ صورت گرفته است. بنظرشما علت و زمینه مخالفت از این دو زاویه به چه دلیل است؟

مینا احدی: مسئله اينست که با برهنه شدن يک زن هنرپيشه از ايران٬ گويي بمبي در مرکز سياست ايران منفجرشد. هزاران نفر در اين مورد اظهار نظر کردند و بسياري مجبور شدند در اين مورد حرف بزنند و اظهار نظر کنند. موجي از همبستگي از سوي جوانان بسوي گلشيفته سرازير شد و همين موج همبستگي و همين دفاع جامعه از گلشيفته و از حرمت و آزادي زن٬ قوت قلبي است براي همه جوانان و زنان. سمبه آزاديخواهي و برابري طلبي در ايران قوي است و اين وقايع يک هفته اخير نيز اينرا به عينه اثبات کرد. اجازه دهيد همين جا به همه جوانان و بويژه دختران جواني تبريک بگويم که در اين نبرد فکري فعالانه حضور داشته و جانانه از آزادي و حرمت انساني خودشان و از گلشيفته دفاع کردند. بنظر من اين مبارزه ابدا تمام نشده و ما بايد آماده باشيم. هر نوع تعرض به گلشيفته و يا به خانواده او٬ بايد با عکس العمل فوري همه ما مواجه شود. اما در اين بين تعدادي بقول شما از موضع چپ و يا راست عليه اين حرکت گلشيفته حرف زدند و سوال اينست علت و زمينه اين مخالفتها چيست. از نظر من يک نکته در اين ماجرا کليدي است و آنهم اين است که گلشيفته يک زن از ايران است. ايران تحت حاکميت جمهوري اسلامي . در ايران سي و دو سال است که تسلط بر تن و بدن زن و کنترل زنان و مقابله با تار موي زنان مانيفست يک جنبش اسلامي و يک حکومت اسلامي است. اينها سه دهه است که هر وقت ميخواهند از مردم زهر چشم بگيرند، گله هاي حزب اللهي و بسيج را به خيابانها روانه ميکنند و با کنترل خيابانها زنان را شکار ميکنند٬ در مقابل چشم ديگران آنها را کتک ميزنند و دستگير ميکنند تا از اين طريق نشان دهند که هستند و حکومت ميکنند. حالا "زن ايراني" که تکليف حجاب را در همان تهران و تبريز و بندر عباس با حکومت يکسره کرده و وقعي به دستورات اين حکومت و تبليغ و تحميل حجاب نميگذارد و عملا موهايش را بيرون آورده و حجاب اسلامي مورد نظر حکومت را شکست داده٬ يک قدم جلوتر گذارده و اعلام ميکند که کنترل تن و بدن من در دست خودم است و اگر حتي برهنه ميشوم به کسي ربطي ندارد. مخالفتها طبعا اساسا از راست بود. راستها البته در وهله اول شامل حکومت اسلامي ست که از اين حرکت گلشيفته بسيار خشمگين است و دنبال فرصتي است تا زهرش را بريزد٬ و در عين حال شامل جنبش ملي اسلامي و يا دوم خرداديهاست که  تعدادي از آنها در مقابل اين حرکت سکوت کردند و در ستايش سکوت نوشتند و گفتند اين واقعه به نفع چپ هاي "مستبد" تمام ميشود ٬ تعدادي از آنها ميکوشند با هزاران ترفند کاري کنند که موضوع فيصله يابد و بحثها تا حد نقد مذهب و اسلام پيش نرود. و همه تابوها شکسته نشود. کنترل جنسيت زن و تابو بودن برهنگي زنان و عفت و عصمت زن يک موضوع محوري در اسلام است و اين نوع تابو شکستن ها در عين حال شکستن تابوي مذهب و اسلام  است و همين به مذاق بسياري از راستها از ملي اسلامي تا طرفداران پادشاهي و غيره جور در نمي آيد، مذهب و اسلام را هميشه بايد در تاقچه داشته باشيم تا در روزمبادا از آن استفاده کنيم. غافل از اينکه بعد از حکومت اسلامي ايران در ايران هيچ حکومتي با مذهب و اسلام شانس يک روز ماندن در ايران را ندارد. تعداد محدودي از موضع ظاهرا چپ هم ديديم که گفتند٬ چرا اين همه اهميت ميدهيد به موضوعي که چندان هم اهميت ندارد و يا اينکه گفتند که جنبش زنان در ايران جلوتر از اينها است و يا اينکه عکس نيمه برهنه گلشيفته ربطي به حکومت اسلامي ندارد. بنظر من واقعيت و اتفاقاتي که همين روزها افتاد پاسخ اين نوع برخورد بظاهر چپ را داد.

این مطلب در نشریه جوانان کمونیست 538 منتشرشده است. نشریه را از لینک زیر میتوانید دانلود کنید:

http://www.mediafire.com/?bjbqjfb2o5oi4hj

Bookmark and Share شما اینجا هستید: